May be an image of 12 people and text

17 JANUARI 2024 (RABU) - Universiti Sultan Zainal Abidin (UniSZA) melalui Institut Penyelidikan Produk dan Ketamadunan Melayu Islam (INSPIRE) telah mengadakan kunjungan hormat serta perbincangan bersama Yayasan Warisan Johor (YWJ) di Johor Bharu.

Perbincangan yang berlangsung di Bilik Mesyuarat Utama, Yayasan Warisan Johor itu berkisar tentang potensi kolaborasi antara dua institusi terutamanya dalam pendigitalan manuskrip koleksi YWJ.
Perbincangan tersebut diketuai oleh Dato Naib Canselor Prof. Dato' Dr. Fadzli Adam serta dihadiri oleh Timbalan Naib Canselor (Penyelidikan dan Inovasi) Prof. Ts. Dr. Shukor Abdul Razak, Pengarah INSPIRE Prof. Madya Dr. Zaidin Mat@Mohamad dan Timbalan Pengarah INSPIRE Prof. Madya Ts. Dr.. Fatma Susilawati Mohamad. Manakala YWJ dipengerusikan oleh Pengarah, Encik Fairuzahri Jalaludin serta dihadiri pegawai-pegawai kanan YWJ dari bahagian Pemuziuman, Persuratan dan Sejarah, Unit Pengurusan Koleksi dan Konservasi Artifak dan Galeri Tenun Johor.
Satu persetujuan telah dicapai agar Memorandum Persefahaman (MoU) antara UniSZA dan YWJ dapat ditandatangani dalam masa terdekat bagi memuktamatkan bidang kerjasama antara pihak UniSZA dan YWJ.

May be an image of 2 people and text

May be an image of 2 people, dais and text that says "YAYASAN WARISAN JOHOR"